قهوه الفراعنه


عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي

منتدى عام لكل المواضيع وكل الاستفسرات والاراء المختلفه

ان منتدى قهوه الفراعنه سوف يكون عند حسن ضنكم بعد اشتراككم وعرف المواضيع الختلفه فيه وانا بصفتى الامن العام للمنتدى اتمنى ان يكون له اهميه عندكم كى اهتم به اكثر
منتدى قهوه الفراعنه يقدم لكم جميع مات يحتاجه الشباب فى اعماله اليوميه وعرف افكاره والعمل على تنفيذها
I LOVE IT SO MATCH
اهلا بيك فى منتدى قهوه الفراعنه مرحبا من قبل الادمن واهلا بك زائرا وعضوا admin مصطفى حمدى
السلام عليكم اعضاء منتدى الفارعنه الان يوجد حميع ما يتمناه العضو من جديد فى كل المجالات وشكرا لكم لزياره المنتدى تحيه خاصه لكم من قبل الادمن MOSTAFA HAMDY
نحن نشكر العضو ماتركس لانه قد ساهم بمواضيغه الروعه
ارجعى للفرعون الصغير المملكه على وشك الدمار بنحبك يا ميرنا
بنحبك يا درش مستنيينك بعد الامتحانات بالانفراد والتميز
ربنا يوفقك فى دراستك وامتجاناتك بنحبك كلنا
انت فين يا بيسوا الدنيا مظلمه من غيرك
فيييييييييييييين افيهاتك يا درجبا مستنيينك
شمبوليه ووووووووووو بس
فينك يا حبيبى وحشااااااااااااااااانى موضيعك الى دايمن بتفدنا بنحبك
اديب الزمن الجميل فيييين ابدعاتك يا اديبنا بنحبك
ايه يا زعيم مش ناوى تضحكنا شويه عشان وحشنا كل حاجه فييييييييييييييييييييك
حبيب الكل فين اافلامك الجميله الى دايما بتمتعنا بنحبك يا رميوو
الفرعون الروش بنحبك جدا وتحيه خاصه لكل اهل العريش بنحبك
فيينك يا لوله وحشانا المنتدى من غيرك مظلم
الرقيق فينك وفين رقتك
الرومانسى بنحبك يا اسلام ومستنيين اخر حاجه فى الرومانسيه
فينك يا حسن يا عدلى محتجينك
بجد احنا محتاجنلك فى النتدى لانانا بنححححححححححححححححححححبك كلنا مستنيينك بع الامتحنات ربنا معاكى
انا بشكر كل الاعضاء فى النتدى لانى فخور بيهم جدا بحبك كلكم اوىىىىىىىىىىىىىى
مرحبا بك يا ابو عمر فى منتداك قهوه الفراعنه نتمنى ان نصل الى حسن ظنك
نورت يا هشاااااااااااااام قهوه الفراعنه وورينا هاتادملنا ايه
نورت يا على قهوه الفراعنه
منور والله قهوه الفراعنه نتمنتى ان تراك دائما فى قهوه الفراعنه
اهلا بيكى يا ريهام فى منتداكى قهوه الفراعنه الى بينور علطول بوجودك
كيمو كيمو كيمو منور يا حبيبى
فينك يا محمد يا شرباش المنتدى ملوش طعم من غيرك يا صحبى ربنا يوفقك بالسلامه ويخلصك من الامتحانت بخير واحنا كلنا مستنيينك
نورت يا احمد يا عبد الوهاب قهوه الفراعنه ونتمنى ان نراك دائما من اصدقائنا
منور يا كريم يا بيبو قهوه الفراعنه وبنقول فينك من زمان
WELCOM TO YOU نرمين
اهلا بيكى يا سوكا فى قهوه الفراعنه
اهلا ببيكى با نيرمين فى قهوه الفراعنه نتمنى ان نصل الى حسن ظنك
اهلا بيك يا حسام فى منتدى قهوه الفرعنه
اهلا بيك يا معاذ فى المنتدى قهوه الفرعنه
نورتنا يا مصطفى يا منصور والله اتمنى ان تكون معانا علطول فى المنتدى وتنورنا بموضيع الجميله
نورتنا يا محمد بك مسعود وشكر جدا على موضيعك الجميله جدا اتمنى ان تكون معانا علطول فى المنتدى
WELCOME TO YOU MEME TO PHARANA COFFE اهلا بيكى فى المنتدى نورتينا
WELCOME EKMAO TO قهوه الفراعنه
اهلا بيك يا مصطفى الكنج فى المنتدى فين مواضيعك الجميله
اهلا بيك يا HARYنورتنا يا درش فى المنتدى اتمنى ان تشاركنا فى المنتدى مصطفى شرباش
ROSE JANNA WELCOM قهوه الفراعنه
اهلا بيك يا احمس فى منتدى قهوه الفراعنه
اهلا بيك فى منتدى هوه الفراعنه اتمنى انه يكون عجبك FRIXEE
اهلا بيك يا جيمى فى منتدى قهوه الفراعنه نورت يا صحبى يارب يعجبك
CAN I اهلا بيك فى منتدى قهوه الفارعنه انتمى انه يكون عجبك المواضيع الى فيه شكرا
LOST LOVE اهلا بيك فى منتدى قهوه الفراعنه انحا فرحنين انك بقيت معانا فى المجموعه شكرا يارب يعجبك
TOMYGAA اهلا بيك فى منتدى قهوه الفراعنه اتمنى انه يكون عجبك
اهلا بيك يا امين فى منتدى قهوه الفراعنه نورتنا يا معلم
اهلا بيك ملبورو فى منتدى قهوه الفراعنه اتممنتى انك تكون احترك المنتدى الصحيح الى فى بالك واتمنى انه يكون عجبك شكرا
اهلا بيك يا حسام فى قهوه الفراعنه
اهلا بيك يا يوسف فى منتدى قهوه الفراعنه يارب يكون عجبك
اهلا بيكى يا راما فى قهوه الفراعنه
اهلا بيك يا حبشى فى منتدى قهوه الفراعنه يارب يكون عجبك
اهلا بيك يا ابو مازن فى قهوه الفراعنه منورنا وممتعنا بمواضيعك الجميله
WELCOM FRINDS 4 EVER I HOOP LIKE IT
اهلا بيكى منون ياااارب يكون المنتدى قد لقيى اعجابك ويارب تفضلى معانا علطول
اهلا بيكى با احلى سندرلا فى الكون يارب المنتدى يكون عجبك وتمكونى من اصدقائنا علطول
اهلا بيك يا محمد يا عاسور فى منتدى قهوه الفراعنه يارب يكون المنتدى عاجبك
اهلا بيك يا استاذ حسين عبدو يا رب بكون المنتدى قد نال اعجابك ونحن جميعا نتمنى ان تكونا معانا دائما شكرا
اهلا بيكى نانى نور فى منتدى قهوه الفراعنه يارب يكون عجبك
اهلا بيكى NANI فى منتدى قهوه الفراعنه يارب يكون عجبك
اهلا بيك يا ابو مريم يارب يكون المنتدى عجبك ونال اعجابك وده هدفنا الوحيد شكرا لانضمامك معنا
اهلا بيك عصفور الجنه فى منتدانا ومنتداك قهوه الفراعنه ويارب نكون عند حسن ظنك
اهلا بيك NOUR فى منتدانا ومنتداك قهوه الفراعنه ويارب نكون عند حسن ظنك
منورانا يااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا ساره هانم فى قهوه الفراعنه

التبادل الاعلاني

دخول

لقد نسيت كلمة السر

التبادل الاعلاني

راديو محطه مصر


    طبخات الدجاج

    شاطر

    راما

    عدد المساهمات : 766
    نقاط : 1295
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 24/07/2009
    العمر : 24

    طبخات الدجاج

    مُساهمة من طرف راما في السبت أغسطس 22, 2009 6:54 am

    طبخات الدجاج


    فطيرة الدجاج الايطالية ô§ô
    المقادير:
    ثلث كوب جبنة بارميزان
    كوب و نصف دجاج مطهو و مقطع
    كوب و ربع جبنة موزاريلاا
    نصف ملعقة صغيرة اوريجانو+ ريحان + ثوم بودرة
    كوب صلصة طماطم باستا
    نصف كوب دقيق
    كوب حليب
    ثمن ملعقة صغيرة ملح
    فلفل
    2 بيضة
    الطريقه:
    نسخن الفرن على درجة حرارة 400
    نحضر صينية مدهونة زيت نرش الجبنة البارميزان اسفل الصينية نخلط الدجاج
    ونصف كوب جبنة موزاريلاا والاريجانو و الريحان والثوم و الباستا و نضعها
    فوق البارميزان
    نخلط الدقيق والحليب والفلفل و البيض جيدا ونصبه فوق خليط الدجاج و نضعه
    في الفرن لمدة35 دقيقة ثم نرش بقية الجبنة الموزاريلاا ونضعه مرة اخرى من
    8 – 5 دقائق الى ان تذوب الجبنة نتركها تبرد 5 دقائق ثم تقطع

    (`•.¸¸.•¯`••._.• () `•.¸¸.•¯`••._.•)

    ô§ô فطيرة الدجاج و البروكلي ô§ô
    المقادير:
    كيس بروكلي مجمد ومقطع صغير
    كوب و نصف جبنة شيدر مبشورة
    كوب دجاج مطهو و مقطع
    نصف كوب بصل مقطع
    نصف كوب دقيق
    كوب حليب
    نصف ملعقة صغيرة ملح
    ربع ملعقة صغيرة فلفل
    2 بيضة
    الطريقه:
    نسخن الفرن على درجة حرارة 400
    ندهن الصينية قليل من الزيتثم نضع البروكلي او الزهرة وكوب جبنة شيدر مع الدجاج و البصل
    نقلب الدقيق مع الحليب والملح و الفلفل و البيض جيدا ونصبه على الدجاج
    نضعه في الفرن من 25 – 30 دقيقة الى ان تخرج السكين نظيفة من الوسط نرش
    بقية الجبنة ثم نضعها في الفرن لمدة 2 دقيقة الى ان تذوب الجبنة نتركها
    تبرد 5دقائق قبل التقطيعشرائح الخبز الفرنسي مع الموزاريلاا

    (`•.¸¸.•¯`••._.• () `•.¸¸.•¯`••._.•)

    ô§ô بيتزا الدجاج الحارة ô§ô
    المقادير:
    صدور دجاج مقطعة صغير
    نصف كوب زيت زيتون
    3 و نصف ملاعق طعام ليمون
    1 فلفل اخضر حار مهروس
    فص ثوم مهروس
    ملعقة طعام اوراق كزبرة
    ملح
    صلصة البيتزا
    ربع كوب زيتون اسود
    كوب جبنة موزاريلاا
    كوب جبنة شيدر
    طماطم مقطعة شرائح رفيعة
    بصل مشوح و مقطع شرائح رفيعة
    نصف كوب شرائح فلفل احمر و اصفر مشوي او سوتية
    ملحوظة : هذا النوع لا يوجدبه صلصة بيتزا ولكن مع التجربة وضعت قليلا من الصلصة و كانت رائع
    الطريقه:.
    ننقع الدجاج في ربع كوب زيت مع عصير اللبمون والفلفل الحار و الثوم و
    اوراق الكزبرة المقطعة صغير ونرش قليل من الملح و نضعها في الثلاجة لمدة
    ساعة
    نسخن بقية زيت الزيتون ونحمر فيه الدجاج الى ان ينضج و يصبح ذهبي اللون
    نحضر العجينة و نضع عليها صلصة البيتزا ثم الجبنة والطماطم و الزيتون و البصل والدجاج والفلفل
    ونضعها في فرن حار 450 او240 درجة لمدة من 10 –12 دقيقة

    (`•.¸¸.•¯`••._.• () `•.¸¸.•¯`••._.•)

    ô§ô فطيرة الدجاج الحارة ô§ô
    المقادير:
    2 كوب دجاج مطهو
    نصف كوب بصل مقطع
    2 ملعقة صغيرة بهارات
    كوب دقيق
    ملح و فلفل
    كوب حليب
    2 بيضة
    كوب جبنة شيدر مبشورة
    الطريقه:
    نسخن الفرن على درجة حرارة 400
    ندهن الصينية ونخلط الدجاج و البصل و البهارات ونضعها في الصينية ثم نقلب
    الدقيق و الحليب و البيض والملح و الفلفل بالشوكة الى ان يمتزج جيدا ثم
    نصبه في الصينية
    نضعها في الفرن لمدة 30-35 دقيقة او الى ان تخرج السكين نظيفة ثم نرش
    الجبنة على الوجه و نضعها في الفرن لمدة 2-1 دقيقة الى ان تذوب الجبنة
    يزين الطبق بالخس و الطماطم
    (`•.¸¸.•¯`••._.• () `•.¸¸.•¯`••._.•)


    ô§ô فطيرة الدجاج الانجليزية ô§ô
    مقادير الحشو:
    4بيضات
    كوب و نصف حليب
    2/3 كوب دجاج مطهو مقطع مكعبات
    ربع كوب فلفل احمر حلو محمص في الزيت
    كوب جبنة شيدر
    2 ملعقة بصل اخضر مقطع
    ملعقة صغيرة دقيق
    ملعقة صغيرة ريحان
    نصف ملعقة صغيرة ملح
    ربع ملعقة صغيرة فلفل
    الطريقه:
    نسخن الفرن على درجة حرارة 350
    نخفق البيض في وعاء كبير و نقلب معه الحليب و بقية المكونات و نخلط جيدا
    ثم نصب الخليط على العجينة و نخبز من 40-45 دقيقة الى ان تخرج السكينة
    نظيفة
    نتركها 10 دقائق قبل التقطيع و التقديم

    (`•.¸¸.•¯`••._.• () `•.¸¸.•¯`••._.•)

    ô§ô فطيرة الدجاج مع البطاطس ô§ô

    المقادير:
    2 كوب بطاطس مهروسة
    ملعقة طعام ز يت
    دجاج او لحم مفروم
    نصف كوب بصل مقطع
    1 فلفل احمر صغير
    نصف كوب جبنة شيدر
    نصف كوب صلصة طماطم باستا
    ربع كوب ماء
    ملح – فلفل – بابريكا- شطة – بهارات مخلطة
    الطريقه:
    نسخن الفرن على درجة حرارة 350
    ندهن الصينية رشة زيت نخلط البطاطس بقليل من الملح والفلفل و البهارات
    ونفرشها في الصينية ثم نسخن الزيت في مقلاة متوسطة ونضع الدجاج والبصل
    والفلفل المقطع ونقلب الى ان ينضج الدجاج ثم نضع الصلصة و الماء و
    البهارات ونطهو لمدة 5 دقائق ثم نضع الخليط على البطاطس و نرش الجبنة على
    الوجه و ندخلها الفرن لمدة 30 دقيقة وتزين بقليل من الجبنة و الزيتون

    (`•.¸¸.•¯`••._.• () `•.¸¸.•¯`••._.•)
    ô§ô كنتاكي ô§ô
    المقادير:
    دجاجة تزن 1000 جرام (كيلوو) مقطعة 4 قطع بدون الجلد
    3 ملاعق ونصف نشاء + دقيق+ صلصه صويا
    2 بيض.قليل من الخل.م ص ملح
    الطريقه:
    تخلط جميع المقادير جيدا ثم تغمس قطع الدجاج في الخليط
    تترك لمدة ساعة يحمى الزيت على النار ثم يهدأ وتوضع قطع الدجاج فية ويغطى
    يقلى على نار هادئة، مع مراعاة قلبة على الجهة الأخرى يستغرق القلي45
    دقيقة أو أقل. يقدم مع البطاطس المقلية

    (`•.¸¸.•¯`••._.• () `•.¸¸.•¯`••._.•)

    ô§ô سندويشات لذيذه ô§ô
    المــقــاديــر:
    دجاج خالي من العظام
    بصل و طماطم
    فص ثووم
    فلفل رومي
    جزرمبشور
    فجل ابيض
    كرووم
    خبز مفروط طازج
    بيض..بقسماط
    الطريقه:
    يحمس البصل ويفضل يكثر البصل وشوية ثوم والدجاج هذولي تحمس بشوية زيت لحد ما يصير نص استواء ...
    ثم تضعين الكروم والفجل الجزر والفلفل الرومي..ثم تضعين الثوم الطماط..
    بعدها تستمرين بالتحريك ثم تضعين التوابل وليمون وهيل وملح وماجي ابيض .
    ثم تحطين حسب الرغبه صلصه صويا من اللي عندك ويفضل صلصة ماجي
    ثم تستمرين با التقليب الى ان يستوي الدجاج ... ثم ترفعينه من على النار وتضعين على الحشوه ملعقه ونص مايونيز وملعقة جبن سايل ...
    ثم جهزي خس مقطع شرائح زي ما تقطعينه بالسلطه بس ما تحطينه على الحشوه الا لما تبرد
    ثم تاخذين الخبز المفررود الطازج تاخذين كل خبزه وتفتحينها نصفيص يعني
    الخبزه الوحده تطلع لك سندويشتين .... تاخذين لك نص من الخبزه وتدهنينه
    بمايونيز ثم تحطين شوي من حشوة الدجاج وتلفينه شوي ثم تاخذين الطرف الايمن
    وتسقطينه ثم الطرف الايسر وتسفطينه ثم تكملين باقي اللف ... وتثبتين اخر
    الخبزه بجبن علشان ما ينفك ....
    ثم تضعينه با البيض ثم البقسماط ثم با الزيت للقلي

    (`•.¸¸.•¯`••._.• () `•.¸¸.•¯`••._.•)

    ô§ô فطائر المحار ô§ô
    المقادير :
    3كأسات من الدقيق
    ملعقة ونصف خميرة فورية
    ملح _ ماء للعجن
    مقادير¸¸ الحشوة:
    1- دجاج مسلوق ومقطع قطع صغيرة جداً
    2- جزر مبشور + خيار مبشور + خس مفروم + بقدونس مفروم + نعناع مفروم +
    عصير ليمونة + طماطم مقطعة قطع صغيرة مقدار حبة كبيرة + بصل أخضر مفروم +
    4 ملاعق مايونيز .
    3- تخلط مقادير الحشوة مع بعض ويضاف إليها الملح والليمون في الأخير الطريقه:
    ينخل الدقيق وتضاف الخميرة والملح ويعجن بالماء الدافئ حتى تصبح مثل عجينة السمبوسك وتترك لتخمر مدة ساعة .
    تفرد العجينة وتقطع دوائر بواسطة الكأسة وتترك مدة ساعة .
    يقدح الزيت ثم تحمر الفطائر حتى تنتهي الكمية .
    تشق الفطائر من أحدى الجوانب وتحشى بالحشوة السابقة وترص في طبق التقديم

    (`•.¸¸.•¯`••._.• () `•.¸¸.•¯`••._.•)

    ô§ô صدور الدجاج بالجبنة ô§ô

    المقادير :
    4 صدور دجاج مخلية
    بصلة حمراء مفرومة ناعماً
    فصا ثوم مفرومان ناعماً
    كوب من جبنة موتزاريلا مبشورة ناعماً
    بقسماط
    ملح وفلفل أسود
    ملعقتا دقيق
    بيضة مخفوقة
    الطريقه:
    اخلطي البصل والثوم مع الجبنة و كمية من البقصمات وتبلي المقادير بالملح والفلفل الأسود حسب الرغبة .
    اعملي فتحة عرضية في صدور الدجاج ، ثم احشيها بخليط البصل والجبنة، ولفيها بشكل دائري، واحرصي على ألا تتسرب الحشوة للخارج
    اغمسيها في البيض المخفوق ، و بالبقسماط , ، ثم اقليها في زيت عميق لمدة 25 دقيقة، أوحتى تنضج تماماً. الآن أقلي معها بطاطا مقلية

    (`•.¸¸.•¯`••._.• () `•.¸¸.•¯`••._.•)

    كوين

    عدد المساهمات : 2077
    نقاط : 2953
    السٌّمعَة : 6
    تاريخ التسجيل : 21/05/2009
    العمر : 23

    رد: طبخات الدجاج

    مُساهمة من طرف كوين في الأحد سبتمبر 27, 2009 2:44 am

    ميرسي ليكي

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة ديسمبر 02, 2016 3:14 pm