قهوه الفراعنه


عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي

منتدى عام لكل المواضيع وكل الاستفسرات والاراء المختلفه

ان منتدى قهوه الفراعنه سوف يكون عند حسن ضنكم بعد اشتراككم وعرف المواضيع الختلفه فيه وانا بصفتى الامن العام للمنتدى اتمنى ان يكون له اهميه عندكم كى اهتم به اكثر
منتدى قهوه الفراعنه يقدم لكم جميع مات يحتاجه الشباب فى اعماله اليوميه وعرف افكاره والعمل على تنفيذها
I LOVE IT SO MATCH
اهلا بيك فى منتدى قهوه الفراعنه مرحبا من قبل الادمن واهلا بك زائرا وعضوا admin مصطفى حمدى
السلام عليكم اعضاء منتدى الفارعنه الان يوجد حميع ما يتمناه العضو من جديد فى كل المجالات وشكرا لكم لزياره المنتدى تحيه خاصه لكم من قبل الادمن MOSTAFA HAMDY
نحن نشكر العضو ماتركس لانه قد ساهم بمواضيغه الروعه
ارجعى للفرعون الصغير المملكه على وشك الدمار بنحبك يا ميرنا
بنحبك يا درش مستنيينك بعد الامتحانات بالانفراد والتميز
ربنا يوفقك فى دراستك وامتجاناتك بنحبك كلنا
انت فين يا بيسوا الدنيا مظلمه من غيرك
فيييييييييييييين افيهاتك يا درجبا مستنيينك
شمبوليه ووووووووووو بس
فينك يا حبيبى وحشااااااااااااااااانى موضيعك الى دايمن بتفدنا بنحبك
اديب الزمن الجميل فيييين ابدعاتك يا اديبنا بنحبك
ايه يا زعيم مش ناوى تضحكنا شويه عشان وحشنا كل حاجه فييييييييييييييييييييك
حبيب الكل فين اافلامك الجميله الى دايما بتمتعنا بنحبك يا رميوو
الفرعون الروش بنحبك جدا وتحيه خاصه لكل اهل العريش بنحبك
فيينك يا لوله وحشانا المنتدى من غيرك مظلم
الرقيق فينك وفين رقتك
الرومانسى بنحبك يا اسلام ومستنيين اخر حاجه فى الرومانسيه
فينك يا حسن يا عدلى محتجينك
بجد احنا محتاجنلك فى النتدى لانانا بنححححححححححححححححححححبك كلنا مستنيينك بع الامتحنات ربنا معاكى
انا بشكر كل الاعضاء فى النتدى لانى فخور بيهم جدا بحبك كلكم اوىىىىىىىىىىىىىى
مرحبا بك يا ابو عمر فى منتداك قهوه الفراعنه نتمنى ان نصل الى حسن ظنك
نورت يا هشاااااااااااااام قهوه الفراعنه وورينا هاتادملنا ايه
نورت يا على قهوه الفراعنه
منور والله قهوه الفراعنه نتمنتى ان تراك دائما فى قهوه الفراعنه
اهلا بيكى يا ريهام فى منتداكى قهوه الفراعنه الى بينور علطول بوجودك
كيمو كيمو كيمو منور يا حبيبى
فينك يا محمد يا شرباش المنتدى ملوش طعم من غيرك يا صحبى ربنا يوفقك بالسلامه ويخلصك من الامتحانت بخير واحنا كلنا مستنيينك
نورت يا احمد يا عبد الوهاب قهوه الفراعنه ونتمنى ان نراك دائما من اصدقائنا
منور يا كريم يا بيبو قهوه الفراعنه وبنقول فينك من زمان
WELCOM TO YOU نرمين
اهلا بيكى يا سوكا فى قهوه الفراعنه
اهلا ببيكى با نيرمين فى قهوه الفراعنه نتمنى ان نصل الى حسن ظنك
اهلا بيك يا حسام فى منتدى قهوه الفرعنه
اهلا بيك يا معاذ فى المنتدى قهوه الفرعنه
نورتنا يا مصطفى يا منصور والله اتمنى ان تكون معانا علطول فى المنتدى وتنورنا بموضيع الجميله
نورتنا يا محمد بك مسعود وشكر جدا على موضيعك الجميله جدا اتمنى ان تكون معانا علطول فى المنتدى
WELCOME TO YOU MEME TO PHARANA COFFE اهلا بيكى فى المنتدى نورتينا
WELCOME EKMAO TO قهوه الفراعنه
اهلا بيك يا مصطفى الكنج فى المنتدى فين مواضيعك الجميله
اهلا بيك يا HARYنورتنا يا درش فى المنتدى اتمنى ان تشاركنا فى المنتدى مصطفى شرباش
ROSE JANNA WELCOM قهوه الفراعنه
اهلا بيك يا احمس فى منتدى قهوه الفراعنه
اهلا بيك فى منتدى هوه الفراعنه اتمنى انه يكون عجبك FRIXEE
اهلا بيك يا جيمى فى منتدى قهوه الفراعنه نورت يا صحبى يارب يعجبك
CAN I اهلا بيك فى منتدى قهوه الفارعنه انتمى انه يكون عجبك المواضيع الى فيه شكرا
LOST LOVE اهلا بيك فى منتدى قهوه الفراعنه انحا فرحنين انك بقيت معانا فى المجموعه شكرا يارب يعجبك
TOMYGAA اهلا بيك فى منتدى قهوه الفراعنه اتمنى انه يكون عجبك
اهلا بيك يا امين فى منتدى قهوه الفراعنه نورتنا يا معلم
اهلا بيك ملبورو فى منتدى قهوه الفراعنه اتممنتى انك تكون احترك المنتدى الصحيح الى فى بالك واتمنى انه يكون عجبك شكرا
اهلا بيك يا حسام فى قهوه الفراعنه
اهلا بيك يا يوسف فى منتدى قهوه الفراعنه يارب يكون عجبك
اهلا بيكى يا راما فى قهوه الفراعنه
اهلا بيك يا حبشى فى منتدى قهوه الفراعنه يارب يكون عجبك
اهلا بيك يا ابو مازن فى قهوه الفراعنه منورنا وممتعنا بمواضيعك الجميله
WELCOM FRINDS 4 EVER I HOOP LIKE IT
اهلا بيكى منون ياااارب يكون المنتدى قد لقيى اعجابك ويارب تفضلى معانا علطول
اهلا بيكى با احلى سندرلا فى الكون يارب المنتدى يكون عجبك وتمكونى من اصدقائنا علطول
اهلا بيك يا محمد يا عاسور فى منتدى قهوه الفراعنه يارب يكون المنتدى عاجبك
اهلا بيك يا استاذ حسين عبدو يا رب بكون المنتدى قد نال اعجابك ونحن جميعا نتمنى ان تكونا معانا دائما شكرا
اهلا بيكى نانى نور فى منتدى قهوه الفراعنه يارب يكون عجبك
اهلا بيكى NANI فى منتدى قهوه الفراعنه يارب يكون عجبك
اهلا بيك يا ابو مريم يارب يكون المنتدى عجبك ونال اعجابك وده هدفنا الوحيد شكرا لانضمامك معنا
اهلا بيك عصفور الجنه فى منتدانا ومنتداك قهوه الفراعنه ويارب نكون عند حسن ظنك
اهلا بيك NOUR فى منتدانا ومنتداك قهوه الفراعنه ويارب نكون عند حسن ظنك
منورانا يااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا ساره هانم فى قهوه الفراعنه

التبادل الاعلاني

دخول

لقد نسيت كلمة السر

التبادل الاعلاني

راديو محطه مصر


    طريقة عمل البيتزا بكل انواعها

    شاطر

    راما

    عدد المساهمات : 766
    نقاط : 1295
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 24/07/2009
    العمر : 24

    طريقة عمل البيتزا بكل انواعها

    مُساهمة من طرف راما في السبت أغسطس 22, 2009 7:33 am

    طريقة عمل البيتزا بكل انواعها










    Advertisement





    google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);










    طبعا كلنا عارفين ان فى كذا طريقة لعمل عجينة البيتزا

    وهقولكم على الطريقتين دلوقتى



    العجينة على طريقة نابولي




    المقادير:

    • 3 أكواب دقيق
    • 2 ملعقة خميرة بيرة
    • 2/1ملعقة صغيرة ملح
    • كوب ماء دافئ
    • 3معالق كبيرة زيت ذرة


    الطريقة:

    1- اخلطي كوب ونصف دقيق مع
    الخميرة والملح وبعد كده ضيفي الميه والزيت، واضربيهم كلهم بمضرب البيض
    الكهربائي على سرعة عالية لمدة 3 دقائق.

    2- ضيفي باقي الدقيق إلى الخليط السابق وقلبيه باستخدام ملعقة خشبية.

    3- انقلي العجينة على رخامة المطبخ أو على لوح خشبي وابدئي في عجنها بإيدك
    لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة وسهلة التشكيل على شكل دوائر كبيرة.

    4- انقلي العجينة إلى الطبق البلاستيك أو طبق زجاجي كبير وادهنيها بالزيت
    وغطيها بقطعة قماش وسيبيها في مكان دافي لمدة ساعتين علشان تخمر وحجمها
    يزيد...




    العجينة على طريقة ملاينو




    المقادير:

    • 2 كوب دقيق
    • 2 بيضة
    • 2 معلقة زبدة
    • كوب لبن
    • ذرة ملح وفلفل
    • 2 معلقة خميرة بيرة
    • 2/1معلقة سكر


    الطريقة:

    1- اخلطي الخميرة مع السكر.

    2- هاتي طبق زجاج أو بلاستيك كبير وحطي فيه السمنة واضربيها بالمضرب
    الكهربائي وبعد كده ضيفي إليها باقي المقادير والخميرة والسكر واضربيهم مع
    بعض بالمضرب هتلاقي إن العجينة بقت جامدة شيلي المضرب واعجني العجينة
    بإيدك لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة غطيها وسيبيها لمدة 3 ساعات عشان
    تخمر.
    بس يا ستي دول كانوا أشهر طريقتين لعمل عجينة البيتزا في إيطاليا وحبيت
    أقولهم في الأول لأن زي ما إنت عارفة إن أهم حاجة في البيتزا هي العجينة
    وعلى فكرة العجينة دي هتستخدميها في عمل أي نوع إنت عايزاه من أنواع
    البيتزا.

    .


    وفى حاجة مهمة مفيش اى بيتزا تستغنى عنها وهيا:



    صلصة البيتزا







    المقادير:

    • 4 حبات طماطم مقشرة ومقطعة مكعبات صغيرة
    • 4 ملاعق كبيرة معجون طماطم
    • 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
    • 1 ملعقة صغيرة زعتر جاف ومطحون
    • 1 ملعقة صغيرة أوريجانو، أو نعناع، جاف ومطحون
    • 1 ملعقة كبيرة ملح وفلفل



    الطريقة:

    1. سخني الزيت في طاسة على نار
    هادية، وبعد كده ضيفي الطماطم ومعجون الطماطم والزعتر والأوريجانو أو
    النعناع و4/3 كوب ماء وسيبي الخليط على النار لمدة نص ساعة علشان يتسبك...

    بعد ما تلاقيه اتسبّك أو بقى تقيل شيليه من على البوتجاز واستخدميه في عمل البيتزا زي ما قل
    نا.




    ودلوقتى هقولكم ازاى تعملوا كل انواع البيتزا



    ** بيتزا بالخضروات **





    المقادير:

    • عجينة بيتزا
    • 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان
    • 2/1 كوب صلصة بيتزا أو "معجون طماطم"
    • 2 حبة طماطم مقطعة قطع صغيرة أو حلقات
    • بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات
    • 1 كوب عيش الغراب شرائح
    • 2 فص ثوم مفروم
    • 1 ملعقة صغيرة زعتر
    • 2/1 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
    • 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
    • عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة
    • زيتون أسود مقطع دوائر
    • أوراق ريحان للزينة "حسب الرغبة"


    الطريقة:

    1- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع
    صغيرة مدوّرة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق
    وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية
    اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت.
    2- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل
    الأخضر والطماطم والبصل والكرفس والزيتون الأسود وعيش الغراب ورشي الفلفل
    الأسود وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.
    3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر من على السطح.
    4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية
    البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها





    ** بيتزا بالسجق **




    المقادير:

    • عجينة بيتزا
    • 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان
    • 2/1 كوب صلصة بيتزا أو معجون طماطم
    • بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات
    • 2 فص ثوم مفروم
    • 2/1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
    • 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
    • عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة جدا
    • سجق مقطع
    • 2/1 كوب زيتون أسود أو أخضر مقطع شرائح


    الطريقة:


    1- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع
    صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق
    وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية
    اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت.
    2- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل
    الأخضر والبصل والكرفس والزيتون الأسود والسجق ورشي الفلفل الأسود.
    3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر على السطح وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.
    4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية
    البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها




    ** يبتزا باللحمة المفرومة وعيش الغراب **





    المقادير:

    • عجينة بيتزا
    • ربع كيلو لحم مفرومة
    • 1كوب عيش الغراب شرائح
    • 1حبة فلفل أخضر،مقطعة قطعا صغيرة
    • 1بصلة صغيرة مقطعة شرائح
    • 1 فص ثوم مفروم
    • 2ملعقة كبيرة معجون طماطم
    • 2كوب جبنة موتزاريلا
    • 2ملعقة كبيرة زيت ذرة


    الطريقة:

    1- قطعي البصل إلى شرائح وبعد
    كده سخني الزيت في طاسة كبيرة على نار هادية وابدئي في إضافة اللحمة
    المفرومة مع التقليب المستمر علشان اللحمة ما تلزقش منك لمدة عشرة دقائق
    بعد كده ضيفي عيش الغراب والبصل والثوم والفلفل الأخضر وشوية ملح وفلفل
    وقلبيهم كلهم مع بعض وسيبيهم على النار حوالي 10 دقائق كمان.
    2- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو
    على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا
    وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما
    تحطيها تدهني الصينية بالزيت.
    3- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة وبعد كده رشي عليها خليط اللحمة
    المفرومة اللي عملتيه عليها ورشي الجبنة الموتزاريلا على السطح البيتزا
    وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.
    4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 – 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي الصينية في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها






    ** بيتزا بالجمبري **





    المقادير:

    • عجينة بيتزا
    • نص كيلو جمبري متوسط مقشر.
    • 4 ملاعق صلصة بيتزا أو معجون الطماطم
    • 1فص ثوم مفروم ناعم
    • 2/1حبة فلفل أخضر مقطع مكعبات صغيرة
    • 2/1 حبة فلفل أحمر أو فلفل حار مقطع مكعبات صغيرة
    • 1حبة طماطم مقطع مكعبات صغيرة
    • 1 بصلة مقطعة شراح
    • 1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
    • 2/1كوب جبنة شيدر مبشورة
    • 2ملعقة كبيرة زيت ذرة
    • ملح وفلفل
    • نص حزمة كرفس.


    الطريقة:

    1- هات الجمبري ونظفيه كويس واغسليه أكتر من مرة وبعد كده ضيفي إليه الثوم المدقوق مع الملح والفلفل.
    2- سخني الزيت في طاسة على نار عالية وبعد كده ضيفي إليه الجمبري والثوم مع التقليب لغاية ما لون الجمبري يتحول إلى اللون البرتقالي.
    3- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو
    على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا
    وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك قبل ما تحطيها
    تدهني الصينية بالزيت.
    4- تضاف صلصة البيتزا فوق العجينة ثم يضاف الجمبري ثم يضاف الفلفل الأحمر
    والأخضر والطماطم والبصل وترش الجبنة الموتزاريلا والشيدر من على السطح
    وتقطع البيتزا على شكل مثلثاث.
    5- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية
    البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي
    تاكلي صوابعك وراها.
    وعلى فكرة طريقة عمل "بيتزا السي فوود" شبه طريقة عمل "بيتزا الجمبري" بس
    كل الحكاية إنك هتضيفي إلى المقادير "كابوريا مقشرة" و"سبيط مسلوق"

    كوين

    عدد المساهمات : 2077
    نقاط : 2953
    السٌّمعَة : 6
    تاريخ التسجيل : 21/05/2009
    العمر : 23

    رد: طريقة عمل البيتزا بكل انواعها

    مُساهمة من طرف كوين في الجمعة سبتمبر 04, 2009 5:09 pm

    ميرسي ليكي كتييييييير ياراما بس انا مش بحب البيتزا

    راما

    عدد المساهمات : 766
    نقاط : 1295
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 24/07/2009
    العمر : 24

    رد: طريقة عمل البيتزا بكل انواعها

    مُساهمة من طرف راما في الجمعة سبتمبر 04, 2009 8:14 pm

    ميرسى لمرورك بس فى حد مش بيحب البيتزا

      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء ديسمبر 07, 2016 5:30 am